Sådan vælger man de rigtige designerstole til eget hjem

bz11

Har man nogensinde taget sig tid til at bladre igennem et møbelmagasin, er man sikkert allerede bekendt med følelsen af, ikke helt at have et overblik over hvilke designs, der er de meste populære på markedet, og hvilke der vil tage sig bedst ud i stuen eller på verandaen.

Både på nettet, og i de store mængder magasiner forbrugerne får smidt ind af døren, er der et utal af forskellige møbler, designs og designer navne – og måske har man allerede en ide om hvordan man vil skabe den perfekte lejlighed, og hvilke farve de forskellige møbler skal have, men præcis hvordan spisebordsstolene skal se ud, og hvilke havestole der vil se bedst ud på terrassen, kan være en kæmpe udfordring.

Her er nogle gode tips til hvordan man vælger de helt rigtige stole til sit hus eller sin lejlighed, både udenfor og indendørs.

Stolens materialer

En stol bør være solid og stabil, derfor er stærke rammer af træ, krom og stål altid at foretrække over eks. aluminium og spånplader.

Stole af træ holder længere, og er ofte en standard indenfor kvalitets møbler. Fordi stolen skal holde i lang tid, er det også en god ide at afgøre med sig selv, om man er villigt til at betale for design og holdbarhed eller ej – Gode designermøbler, der kan holde til tidens slid, koster lidt ekstra, og om man er villig til at betale den pris betyder meget for stolenes levetid. Sørg for at prisen og det tidsrum du forventer at beholde stolen i, stemmer overens. En dyr ikonisk designerstol er måske i en prisklasse for sig selv, men kan til gengæld holde i årevis, og har et tidsløst design der aldrig går af mode.

Stolens materialer og disse materialers begrænsninger er også vigtige at holde for øje. Ønsker man en behagelig stol til stuen, og er forelsket i læder, kunne eksempelvis Wegners Barcelona stol, der her ses på Designstoler.net, virke som en åbenlys vinder. Stolen har et smukt læderlook og er en klassiker indenfor møbelverdenen. Der er dog visse ting man bør overveje først, såsom møblets sårbarhed overfor eksempelvis kattekløer. Har man yderligere en meget lys stue, der udsættes for en del sol, kan det skade stolen, hvis man ikke behandler læderet ordentligt – Her kunne en Grant Featherston stol måske være bedre egnet, til trods for at den ikke er i læder, da dens robuste stof overflade er meget tilgivende overfor kattekløer og stoffet kan tåle en større mængde sollys.

Stolens form og design

Alle stole har en generel form, hvad enten dette er et poppet moderne udseende eller en mere klassisk form. Køber man en stol, er det vigtigt at spørge sig selv hvorvidt stolen stadig vil se lige så godt ud i stuen om 10 år, når den danske mode har ændret sig, eller om stolens design er et midlertidigt modefænomen, der muligvis vil virker gammelt eller fjollet efter et stykke tid. Derfor er det også en god ide at man, når man køber designermøbler i en vis prisklasse, ikke altid lader sig friste af det nyeste markedet tilbyder, men i stedet kaster et blik over nogle af de ikoniske “ever-greens”, såsom den smukke franske Tolix stol, der sammen med disse andre kendte havestole har et tidsløst design, der tager sig lige så godt ud i det tyvendeårhundrede, som de gjorde i 1943.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og artiklen indeholder ikke redaktionelt indhold.