Stresset? Prøv en varmepude

bz11

Den varmer dig når den fryser. Den spreder hygge og behagelighed. Den er dejligt afslappende. Og den er også helende.
En varmepude er en genial problemløser. Den hjælper med alle mulige skavanker, fysiske som psykiske. Fordi varme virker afslappende, virker den også afstressende. Men hvordan skal varme kunne hjælpe mod stress?
Umiddelbart kan det lyde som en overdrivelse når man tildeler varme alle disse fantastiske egenskaber. Men når man først ved hvordan varme påvirker vores krop bliver det indlysende.

Hvordan kan en varmepude påvirke stress?

Alle funktioner hos os mennesker hænger sammen. Både de fysiske og psykiske funktioner. Stress er et psykisk fænomen, men det kan også måles fysisk. Når du er stresset bliver der stresshormoner som adrenalin skyllet igennem kroppen. Hver eneste muskelcelle bliver sat på alarmberedskab. Kæmp og flygt måden kalder man det også. I starten gør det musklerne parate til at reagere hurtigere og med mere styrke. Blodet løber hurtigere fordi hjertet slår hurtigere.
Men denne slags for alarmberedskab er ment til kun at vare i kort tid. Stress er når alarmen ikke bliver afblæst. Så begynder musklerne at trække sig sammen og det samme gør blodkårene. Kroppen køler af, og det gør musklerne endnu mere stive. Dette kan ende i en ond, selvforstærkende cirkel. Og når stress bider sig fast bliver den meget destruktiv, både for krop og ånd.

Varmepuden tilføjer energi

Her kommer varmepuden til hjælp. Varme er ren energi. Og når den kommer kontakt med kroppen får den muskelfibre og blodkår til at udvide. Det er lige netop det modsatte af hvad stress gør og på den måde virker varme afstressende. Klik på linket hvis du vil lære mere om varmepuder. Der findes mange modeller, elektriske og ikke elektriske og til priser hvor alle kan være med. Elektriske varmepuder er i dag 100% sikre og slukker automatisk efter maks. 30 minutter. Sådan kan du hverken bruge unødig strøm eller overhede noget.
Ikke elektriske varmepuder har den fordel at de både kan bruges til varme og til kulde. Du kan varme dem op i mikrobølgeovnen eller en almindelig ovn. Du kan også lægge den i fryseren. En varmepude er et hjælpemiddel som hjælper ved alle mulige skavanker, ikke kun ømme muskler.

Der findes mange andre hjælpemidler

Moderne teknologi og produktionsmetoder har gjort at der er kommet utroligt mange hjælpemidler. Hjælpemidler til seniorer, men også andre der måtte have brug for dem. Mange af de apparater som kaldes for hjælpemidler kan også købes som fitnessredskaber. Fordi forskellen er flydende. Hvad der er et fitness redskab for den ene kan godt være et hjælpemiddel for en anden.
Tat en kondicykel for eksempel. Den kan bruges til at forbedre dit kondital men den kan også bruges til at komme sig efter en operation. Den er et redskab til genoptræning såvel som til fitness. Du kan bruge den lige til det der er mest relevant for dig. Hjælpemiddel eller fitness redskab, hip som hap.

 


Indholdet er udtryk for skribentens holdning og er ikke redaktionelt indhold.