Find dit næste vikariat som sygeplejerske

bz11

Er du uddannet sygeplejerske på udkig efter job? Jobmarkedet kan være en jungle at finde rundt i, og det er ikke altid, man lige ved, hvad det egentlig er, man gerne vil. Som nyuddannet kommer du ud og skal tage stilling til, hvilken sektor, du gerne vil arbejde i samt hvilke specialer, du gerne vil have med at gøre. Du er blevet introduceret til meget af det på din uddannelse samt i løbet af dine praktikker, men derfor kan man sagtens føle sig uafklaret alligevel. Man bliver formentlig ikke 100 % afklaret, før man har været på arbejdsmarkedet i et stykke tid.

Det kan også sagtens tænkes, at du har været på arbejdsmarkedet i flere år. Måske du har besat den samme stilling i lang tid og nu trænger til at prøve noget nyt af. Det kan føles meget fastlåst at binde sig til et job. Derfor er det måske også relevant for dig at kigge på andre løsninger. Har du for eksempel overvejet et vikariat? Ved at vælge et vikarbureau for sygeplejersker ved du, at du kommer til at have med folk at gøre, der har ekspertise med jobudbuddet i netop dit fag.

Prøv forskellige specialer af

Som vikar har du typisk kun kortvarige stillinger. Det kan være, du overtager i et barselsvikariat, eller du finder andre tidsbegrænsede vikariater. Måske det ikke er det hele, der er på afdelinger eller i specialer, du havde drømt om, men når der for eksempel er tale om vikariater, som blot varer nogle måneder, kan det være, det er værd at prøve det af – det kunne jo tænkes, at det viste sig, at nogle specialer, du ikke før kendte godt til, faktisk har meget at byde på og er interessante.

For nogle ender vikariater med fastansættelse. Det er ingen garanti, men det er en god måde at få en fod indenfor på bestemte afdelinger. Grundlæggende fungerer det således, at du skriver en ansøgning til vikarbureauet, som kender dine kvalifikationer, og så vil du blive sat sammen med forskellige, relevante jobs, som du kan tage stilling til.

Det betyder også, at der er frihed til at bestemme, hvor meget du egentlig gerne vil arbejde. Det er ikke sikkert, du går efter et job på fuld tid. Derfor kan du sagtens kigge efter deltidsvikariater, hvor du for eksempel har 30 timer om ugen, eller du kan endda finde på halv tid.