Lever dit internet op til dagens standard?

bz11

Kommer du nogle gange i tvivl om, hvorvidt dit internet er langsommere, end det egentlige burde være? Mange går formentlig med den fornemmelse, men det er ikke nødvendigt, da du nemt og hurtigt kan teste din internethastighed og sammenligne den med dit abonnement hos din internetudbyder.

Der er også en række ting, som i langt de flestes tilfælde kan løse deres internetmæssige hastighedsproblemer uden de store omkostninger. 

Kvinde frustreret over internet

Sådan tester du dit internets hastighed

Det er rart at vide, om du faktisk får det, du betaler for, når det kommer til dit internetabonnement. Derfor kan det være en god ide at lave en internet hastighed test, så du kan sammenligne dit resultat med den pakke, du har valgt at betale for ved din internetudbyder.

Du skal primært være opmærksom på din downloadhastighed og din uploadhastighed. Her vil du få et tal, der har enheden Mbps, hvilket betyder antal megabit per sekund, som du enten kan downloade eller uploade. 

Din downloadhastighed har en stor betydning, når du streamer en serie eller sågar bare downloader en applikation til din smartphone eller tablet. Derfor vil det typisk være på grund af en lav downloadhastighed, at en film ’hakker’ eller bliver vist i dårligere opløsning end ønsket.

Uploadhastigheden har derimod en betydning for, hvor hurtigt du fx kan uploade en video til Youtube eller sågar bare et billede til fx Instagram. For de fleste mennesker kan man derfor godt sige, at uploadhastigheden ikke er helt lige så vigtig som downloadhastigheden.

Servere med en masse kabler

Det kan du gøre for at få hurtigere internet

Det kan være, at du har fundet ud af, at du reelt set har en dårligere internethastighed, end du betaler for. I den situation er du formentlig bedst tjent med at kontakte din internetudbyder og høre dem, hvorfor de ikke leverer den vare, du er blevet lovet.

Det kan i visse tilfælde være forårsaget af, at du har en for gammel router, og derfor kan en opgradering af denne være løsningen. I andre tilfælde kan det være en fejl hos din internetudbyder, men uanset bør de kunne løse situationen.

Det kan også være, at du faktisk har den internethastighed, du betaler for. Alligevel går det for langsomt, og du har lyst til at opgradere dit abonnement. Her vil det være en rigtig god ide at danne dig et overblik over, hvilke muligheder du har, da der ofte kan være stor forskel i prisen på de forskellige hastighedspakker.

Den nemmeste måde at danne dig et overblik over de forskellige udbyderes tilbud er ved at besøge https://hurtigtinternet.dk/. Livet er for kort til langsomt internet!