Låsesmedens bedste tips når du flytter ind i nyt hjem; Omkode dine låse! ​

bz11

Du bør altid få en udskiftning eller omkodning af låse, hvis du overtager en ny bolig eller et nyt erhvervslejemål, dette fordi at du umuligt kan vide antallet af nøgler, som er i omløb allerede ved overtagelsen. Det er også en gode idé at gøre hurtigst muligt, hvis du har tabt en nøgle og du er usikker på om den kan være i forkerte hænder, eller hvis du har mistet en nøgle ved tyveri. 

Hvorfor er det så vigtigt at gøre det der skal til for at undgå et ”indbrud med nøgle”. Hvis en uberettiget tyv bare kan træde ind i dit hjem eller i dine lokaler, så vil man ikke på samme måde kunne bevise at det faktisk været et indbrud og at det ikke bare er dig der har uagtsomt lånt ud din nøgle til forkert person. Din forsikring vil derfor ikke dække. Hvis din forsikring, lige som det sandsynligvis står beskrevet i din forsikring police, skal dække, så skal din dør og dine vinduer være forsvarligt lukkede og låste.

Hvad koster en omkodning af låse?

En omkodning af låse er en af de billigere låsesmed opgaver som man kan få udført af en låsesmed. De kræves nemlig ikke en ny låsecylinder, der ellers er den dyreste post i et låseværk. Ved en omkodning af låse tilpasser låsesmeden stiftende i din lås til nye nøgler. Og du får derfor et sæt med tre nye nøgler. Som med fordel kan omkodes til alle dine låse. Dvs. at de samme nøgler passer f.eks. både til din postkasse og til din dør. Norh låsesmed på Frederiksberg, er en låsesmed der opererer i Storkøbenhavn og  som udfører omkodning af låse akut, hvis der er behov for det Du kan også læse mere om omkodning og omstilling af låse her.