Giv din have dit helt eget personlige indtryk, når du renoverer

bz11

Vi vil alle sammen gerne have et hjem, der virkelig kan afspejle, hvem vi er som mennesker. Indretningen af hjemmet er vigtig, og det er vores møbler også, når vi skal føle os helt hjemme i vores egne hjem.

Det er dog ikke kun indretningen indendørs i vores hjem, der betyder noget, når vi skal skabe vores egen stil i hjemmet. Vores haver og udendørsarealer betyder også meget for det personlige indtryk. Især når haverne ofte er det første folk ser, når de kommer på besøg i dit hjem.

Det kan altså være en rigtig god idé at give haven lige så mange overvejelser som den indvendige indretning.

Vælg de rigtige planter og blomster

Det er vigtigt at overveje, hvilke blomster og planter, der bedst afspejler jer som mennesker. Er I typerne med snorlige græsplæner og tilklippede bonsaitræer? Eller er I måske mere til det vildtvoksende, frodige bede, der kan blive til gode levesteder for insekter og bier? Måske I drømmer om at have indbringende frugttræer og buske, så I kan blive de naboer på gaden, der altid medbringer tærter af hjemmeplukkede frugter.

Det er nødvendigt at undersøge, hvilke typer planter, som passer bedst til jer. Også når det gælder pleje af haven. Måske kan I drømme om komplicerede haver, der kræver mange timers pleje, hver eneste uge, men når alt kommer til alt, har I måske ikke rigtigt tiden til at pleje den.

Måske drømmer I om noget simpelt, hvor ungerne kan lege på den åbne græsplæne, men med græsallergi kan det være problematisk.

Der er altså mange muligheder, som I skal overveje, før I begynder at renovere haven til jeres helt egen smag.

Hvordan vælger man de rigtige planter

Det er altså nødvendigt at overveje, hvor meget pleje, man er villig til at lægge i planternes trivsel. Men det er også nødvendigt at overveje, hvilke vilkår for beplantning jeres have egentlig har.

Har I en have, der hovedsageligt ligger i skygge, eller som altid står i strålende sol? Hvilken jordkvalitet har I, i haven? Nogle planter trives bedst i sur jord, andre i leret. Nogle planter vil helst have meget mørke og fugt, mens andre kun vil trives i strålende solskin.

Et sikkert bud er at overveje at plante en form for bunddække i jeres have. Et bunddække kan være mange forskellige ting, og trives forskelligt, så I kan finde en beplantning, der passer lige nøjagtigt til jeres behov og personlige udtryk.

Det er også nødvendigt at overveje, hvilken form for udtryk planterne skal give. Nogle planter er høje og ligner buske, mens andre er jordnære og nærmest ligner mos og græslignende belægninger.

Hvis I er interesserede i at plante haven til med bunddække, men ikke rigtigt ved hvad der vil passe bedst til jeres have og de vilkår, I både selv og naturen omkring jer skaber, så kan I besøge hjemmesiden her: https://bunddaekke.dk/.

der kan I både læse om hvilke planter, der klarer sig bedst under forskellige vilkår, og hvilke planter, der kræver meget pleje. Samtidig er det en hjemmeside, hvor I kan finde professionelle fagfolks vurderinger og gode råd, og hvor I kan købe planterne til bedene. Det er endda muligt at få professionelle til at grave og plante bedene for jer, så I selv undgår at få jord under neglende.