Sådan indretter du dit hjem efter dit behov

bz11

Når vi køber et hjem eller prøver at indrette vores lejlighed, så stopper vi sjældent op og overvejer grundigt, hvordan det egentlig er, at vi skal indrette vores bolig. Ja, vi lægger måske meget mærke til hvilke farver vi bringer ind i hjemmet og hvilken stil det er vores møbler er skabt i.

Men har du overvejet hvad du skal gøre ved de forskellige rum? Hvilke rum i en bolig er nødvendig for dig og hvilke kan du godt undvære?

Er en stue nødvendigt for dig?

En stue følger som regel med til en bolig. Det er meget sjældent, at man ser en bolig – om det er hus eller lejlighed – hvor der ikke også er en stue. Selvom rummet står tømt når man flytter ind, så ved man udmærket hvad det er rummet er beregnet til at blive brugt til – og man kan næsten se sofaerne for sig selv før man placerer dem.

Men har du virkelig brug for en stue? For nogle mennesker er det fantastisk at have et rum, som en stue, hvor de kan lægge og flade ud i sofaen eller holde nogle fede filmaftener. Men er du en af de mennesker?

sofa

Nogle gange kører vi bare per automatik efter de forventninger, som andre har til os og vores hjem. Måske har du slet ikke brug for stuen når det kommer til stykket?

Brug for en arbejdsplads?

Nogle mennesker har pladsen til at skabe et dissideret hjemmekontor. Måske har du ikke lige præcis det men det kan være en god ide at spørge dig selv, om du egentligt har brug for en form for arbejdsplads derhjemme? Hvis du laver meget arbejde hjemmefra, så er svaret formentlig ja – og så måske alligevel ikke.

Nogle mennesker kan fint koncentrere sig, imens de sidder og flader ud i sofaen. Men hvis du føler, at dine øjne hurtigt glider væk fra skærmen eller at du hopper hen til nogle andre (og måske sjovere) ting på din pc, så bør du skabe en arbejdsplads.

Det kan du gøre meget nemt ved simpelthen at sætte et skrivebord op i et hjørne eller beslutte dig for, at det ene hjørne af spisebordet skal bruges som arbejdsplads. På den måde snører du hjernen til at arbejde, så snart du sætter dig ned ved din arbejdsplads. Men så er det også meget vigtigt, at du rent faktisk kun arbejder på din plads og for eksempel ikke begynder at kigge porno eller lignende.