Foder til din kat

bz11

Din kat har du købt, fordi den skal være din ven i medgang og modgang. Katten er en god kammerat for dig og dine børn, derfor skal den have det godt. Kvalitets-kattemad er vigtigt.

Køb det gode kattemad

En kat er en god ven af familien og skal derfor have det optimale spise. På denne måde fungerer katten i hverdagen og kan være til gavn og nytte. Der findes meget forskelligt kattemad.

God mad

Vild kat versus tam kat

En husdyrskat og en vildkat spiser forskelligt. Det må man forstå. En vild kat lever af mad, den selv fanger i naturen. Det er for eksempel rotter og mus. Den jager om dagen for selv at få sin føde og den gode ernæring. Til gængæld er en huskat afhængig af dig. Den er nemlig afhængig af den mad, du giver den derhjemme.

Vådfoder

Det er meget forskelligt, hvad katten skal spise. En tam kat, der bor hos en familie er afhængig af den kattemad, du giver til den. Det kan for eksempel være vådfoder eller tørfoder. Kattens tarmflora har i mange tilfælde godt af vådfoder, da det indeholder en masse væske. Denne væske kan så bruges i forbindelse med kattens mavetarm-funktion. Også fordøjelsen kan vådfoderet være godt for. 

Tørkost

Det er meget normalt, at man som familie til katten blot fodrer den med tørfoder. Dette er i de fleste tilfælde nok til at nære katten og opfylde dens behov. Meget af dette tørfoder er endda rigtig godt for kattens tænder.

Kattespise

Katten er ikke vegetar

Modsat hunde er det meget nødvendigt for kattens liv, at den får protein igennem kød. Katten kan nemlig ikke selv producere taurin. Hvis ikke den får taurin, kan den gå hen og blive blind. Derfor er det vigtigt, at den får kød. En tommelfingerregel er, at katten har brug for, at kosten består af cirka tyve procent protein. Kun gennem animalske produkter får katten de nødvendige aminosyrer.

Menneskemad til katten

Katten er ikke et menneske. Men derfor kan du sagtens forkæle den lidt somme tider. Det betyder altså, at du kan give den mad som også mennesker spiser. Disse madvarer er blandt andet æg, oksekød, banan, æg, tun og spinat. Dog skal du aldrig give katten chokolade og søde sager. Du kan læse meget mere om kattens kost hos Canem

Vigtigt at fodre katten

En kat der lever på en gård, er glad for at jage mus og rotter. Ofte har landstedet også behov for disse katte. Her lever katten på en måde vildt og på en måde tamt. I disse tilfælde kan kattens primære ernæringskilde sagtens være de dyr, den selv fanger. De fleste huskatte er dog afhængige af den primære ernæringskilde som er tørfoder eller vådfoder, du som ejer giver den.