Få det meste ud af foråret – sådan gør du

bz11

Vi kan alle blive utålmodige, imens vi venter på sommeren. Vinteren snegler sig afsted, og det er ofte ikke meget bedre med foråret, for det kan godt tage lang tid for temperaturerne at komme helt derop, hvor det begynder at være behageligt. Men det betyder jo ikke, at vi skal gå helt i baglås, og derfor er det godt at sætte sig nogle mål for, hvad der skal ske. 

Der findes et utal af svar på den slags, men her får du to forslag til konstruktive beskæftigelser, du kan give dig i kast med, imens du venter på sommeren.

Nyheder

Catch up med verdenssituationen 

Der sker meget ude i verdenen, som vi ikke lige når at få med. Men når vi alligevel går og venter på sommeren, så kan vi jo lige så godt benytte os af det kedelige vejr og bruge tiden på at lære om verdenen. Der findes et utal af nyhedssider på nettet, så der er nok at tage af.

På den måde kan du lære mere om områder, du ikke ved så meget om, og det er bare ret fedt at læse en nyhedsartikel og vide præcis, hvad den handler om. Du bygger nemlig viden op, jo mere du læser, og efterhånden bliver sammenhængen i det hele lettere og lettere at se. Så ved du pludselig en masse, du ikke vidste før, og det er ret fedt.

Men hvordan tager man så hul på det helt konkret? Jo, egentlig skal du bare finde et sted at starte. Det afhænger selvfølgelig lidt af din smag, så du kan enten starte på en af de store nyhedssider, for eksempel DR, eller du kan starte med de lidt mindre mainstreammedier, som for eksempel https://www.dagens.dk/

Havearbejde

Gør haven klar til de varme dage

Hvis du er den aktive type, som bare ikke kan sidde stille, så kan du overveje at forberede din have til sommeren. Det er selvfølgelig ikke det fedeste at stå udenfor, når regnen siler ned, men som regel får vi også nogle tørre dage i løbet af foråret, så derfor er det ikke udelukket at kaste sig ud i udendørsaktiviteter.

Du kan plante mange skønne ting i haven, som vil gøre sommerlivet endnu mere fantastisk. For eksempel kan du plante ærter, gulerødder og urter. De kræver ikke så meget opmærksomhed og er hurtige til at spire frem. 

Du kan også plante træer, for de er faktisk både nemme at holde og billige at købe, alt taget i betragtning. Det kan både være pyntetræer, men også træer, der giver dig eksempelvis æbler eller figner. Mulighederne er mange, og så er det godt for miljøet!

Endelig er det en mulighed at få en masse fine buske sat i jorden. Ja måske endda en hel hæk? Det kan dog være en langsommelig proces at vente på, at den gror, og derfor kan det være en idé at skaffe en hæk, som allerede er ”voksen”. På https://faerdighæk.dk kan du få fat i sådan en, og du kan også lære mere om, hvordan den skal behandles.