Værnemidler under corona: Her er fordele og ulemper

bz11

I dag findes der flere forskellige værnemidler, man kan bruge for at beskytte sig mod COVID-19. Det kan nogle gange være svært at finde ud af, hvad man skal vælge. 

Derfor kommer der her en liste over de forskellige værnemidler, og hvilke fordele og ulemper du kan forvente fra de forskellige værnemidler. Læs med her, og bliv lidt klogere på det.

Mundbind: Ulemper og fordele

De fleste startede nok med at bruge mundbind, da COVID-19 brød ud. Den umiddelbare ulempe ved disse er naturligvis, at det er rigtig skadeligt for miljøet, både fordi der skal fremstilles mange, og fordi der er så mange, der smider dem i naturen. I dag er det dog nemt at anskaffe sig et genanvendeligt mundbind, og det er selvfølgelig langt bedre for miljøet. 

Ulempen ved en genanvendelig mundbind er dog, at man skal huske at vaske dem jævnligt. Det er derfor en god idé at have mere end ét i hjemmet. 

En anden ulempe ved mundbindet er, at der er flere, der oplever at få rigtig dårlig hud af at bruge mundbind. Dette skyldes, at huden ikke kan ånde ordentligt, når vi tager mundbind på. Det ændrer i hudens ph-værdi, når man har det på i lang tid, og det betyder, at talgproduktionen stiger, hvilket kan give anledning til flere urenheder.

Den umiddelbare fordel ved engangsmundbind er, at det er let. Det er nemt bare lige at smutte ned i Fakta og købe en pakke og så have til det næste stykke tid. Derudover så er det også meget neutralt at have et mundbind på frem for nogle af de andre værnemidler, der godt kan tiltrække lidt mere opmærksomhed.

Ansigtsvesir: Ulemper og fordele

Den umiddelbare ulempe ved en ansigtsvesir er, at det er ret iøjnefaldende, når folk har det på. Du kan derfor måske godt forvente, at folk kigger lidt mere, hvis du vælger dette værnemiddel.

Fordelen ved en ansigtsvesir er naturligvis, at det er genanvendeligt, så du skåner miljøet, hvis du vælger dette værnemiddel.

læge, sundhed, covid, maske

Mundvesir: Fordele og ulemper

Fordele ved at bruge mundvesir er, at det er godt for miljøet, fordi man kun køber et produkt én gang, og så er det heller ikke lige så iøjnefaldende, som en ansigtsvesir er. Mundvesiren er det værnemiddel, der kun dækker det nederste af næsen samt munden.

Det kan godt være svært at finde en mundvesir, der passer til ens ansigt. Nogle føler, at deres næse går ud over vesiren. Det er selvfølgelig noget, man skal være opmærksom på.