Råd til din renovering

bz11

Det er højsæson for renoveringer, og er du en af de mange danskere, som vælger at renovere hjemmet? Hvis du førhen har renoveret huset, så ved du hvor lang tid og overskud renovering kræver. Der er masser af ting som man skal have styr på og det kan være svært at danne sig et overblik over hele renoveringsprocessen i en travl hverdag. I denne artikel finder du gode råd til, hvad du skal gøre af overvejelser i forbindelse med din renovering.

Planlægning

For at mindske renoveringstiden kræver det stor planlægning. Bor I flere i husstanden, så skal I komme frem til en fælles konsensus om, hvad renoveringen skal indebære. Desuden skal i planlægger hvem og hvornår renoveringen skal finde sted, og hvilke ting som I skal starte jeres renovering med. Det kan være en stor fordel at starte med de største projekter og de projekter, som har jeres største prioritering, da I på denne måde risikere jer, at I rent faktisk får det gjort. Jo grundigere planlægning, jo bedre. Så sæt tid af til at planlægge hele jeres renoveringsproces.

Miljøet

Når du skal renovere dit hjem, er det vigtigt, at du tænker på miljøet undervejs. Man kan både spare tid og skåne miljøet, hvis man vælger at benytte brugte byggematerialer. Brugte byggematerialer holder ikke nødvendigvis kortere tid end nyindkøbte materialer. Hvis din renovering indebærer, at du skal male, så gå efter miljøvenlig maling, som ikke indeholder giftige kemikalier. Hvis du for eksempel har et træpillefyr, så vælg træpiller, som er miljøvenlige. Skal du have nye hvidevarer til dit nyrenoveret hjem, så gå efter hvidevarer, som har en god energimærkning. Miljøvenlige hvidevarer kan virke som et dyrt køb, men man kan spare mange penge på el i længden.

De praktiske foranstaltninger

Der er en række praktiske foranstaltninger, som man skal have styr på både før og efter ens renovering. Indebærer jeres renovering udvidelse af jeres bolig, så skal dette have en helt særlig tilladelse fra kommunen. Er du i tvivl om, hvorvidt jeres renovering kræver tilladelse, så ring til kommunen og hør jer ad. Hellere være på den sikre side. En anden praktisk foranstaltning, som man skal have styr på, er hvis renoveringen på nogen måde påvirker kloaksystemet, da dette ligeledes skal meldes til kommunen.

Det er ikke alle forsikringer, som dækker din renovering. Derfor skal man høre sit forsikringsselskab, hvad de dækker og hvad de ikke dækker. Det kan være en nødvendighed, at man tegner en ny forsikring, så man er sikker på, at man er forsikret under renoveringen.

Har du og din samlever endnu ikke fået lavet en samejeoverenskomst, så er tiden efter jeres renovering et oplagt tidspunkt at gøre dette på. Kontakt derfor en boligadvokat og få styr på, hvilke rettigheder I hver især har.

En praktisk foranstaltning som man skal have styr på, er at lægge et budget. Hvad har du/I råd til? Hvis I ikke har råd til lige det, som I gerne vil have, så hellere vente et års tid til I har råd til det. På den måde får I et resultat, som I rent faktisk er glade for. Dertil skal I altid gå efter materialer af god kvalitet, således levetiden er længere.

Alt det indvendige

Når du har fået renoveret dit hjem, så kan det være en god idé at give rammerne indenfor en overhaling. Invester i klassiske møbler i god kvalitet. Selvom møbler kan være en dyr investering, så er deres levetid noget nær uendelig, hvis blot man husker at vedligeholde dem. House Doctor laver modebevidste møbler og andet interiør, som kan pifte enhver bolig op. Så hvis du lige mangler lidt ekstra luksus til hjemmet, så skal du tjekke House Doctor ud. Hvis du har fået udskiftet din boligs vinduer, så ville det pynte, hvis du investerede i nye gardiner.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt indhold.