Travlt forår på det danske ejendomsmarked

bz11

Danskerne har for alvor lagt finanskrisen bag os, og investeringslysten er vendt tilbage hos de almindelige danskere. Dette viser sig f.eks. i detailbranchen, hvor dankortene er begyndt at gløde igen, ligesom vi bruger flere penge på dyrt elektronik og biler, end vi har gjort i mange år. Disse positive tendenser har også bredt sig til det danske ejendomsmarked, der for første gang i lang tid oplever positiv vækst og stigende priser. Danskerne har igen mulighed for at købe hus, og den mulighed benytter de sig i højere og højere grad af. Af netop denne grund har det været et travlt forår for Mikkelsen Ejendomskontor og alle de andre ejendomsmæglere i Danmark!

Vækst i alle de danske regioner

I det første lange stykke tid efter finanskrisens indtog stod boligmarkedet stort set stille overalt i landet – ingen havde råd til at købe, fordi bankerne holdt igen med lånemulighederne. Dette begyndte efterhånden at rette sig i de større byer, hvor der kom gang i ejendomsmøllen igen, men det har taget meget længere tid for f.eks. Syd- og Sønderjylland at komme godt ovenpå igen. Her er ejendomsmarkedet først for alvor ved at være tilbage på normale prisstigninger og lavere liggetider. Det samme gælder for Region Nordjylland, hvor danskerne efterhånden begynder at købe flere boliger. Den samlede danske vækst har skabt travlhed hos ejendomsmæglerne, der virkelig har haft noget at se til i foråret – og denne udvikling forventes kun at fortsætte ind i sommeren og efteråret!

De lokale mæglere sælger flere boliger

I mange år har det været svært for de lokale ejendomsmæglere at komme ud til potentielle kunder, da disse primært har søgt hos de landsdækkende ejendomskontorer, der har langt større marketingbudgetter. Denne tendens har dog ændret sig med krisens tilbagetog, og de lokale mæglere, som f.eks. Mikkelsen Ejendomskontor, har fået vind i sejlene igen. Mange undervurderer betydningen af det lokale kendskab, som en lokalt forankret ejendomsmægler har, og denne viden om omgivelserne kan faktisk skabe et bedre salg til en bedre pris. Dette har flere og flere danskere fået øjnene op for, hvorfor ejendomsmarkedet har fuld fart på – selv i de lokale bysamfund.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt indhold.