Sådan gør du foreningslivet attraktivt for de lokale

bz11

Vil du selv betegne dig som en lokal ildsjæl, eller er du interesseret i at støtte op om byens ildsjæle, er du helt sikkert faldet pladask for det vidunderlige foreningsliv. Måske er du med i håndboldklubben, fodbold- eller svømmeklubben – måske alle tre! Uanset, er foreningslivet fantastisk at være med i, men ofte ses en ærgerlig tendens til at for få melder sig ind i deres lokale foreninger.

I denne tekst vil du få tips til, hvad din forening kan gøre for at gøre foreningslivet attraktivt!

Industrivaskemaskine til det sure tøj

For mange foreninger faciliteterne få. Det kan være pga. manglende økonomisk støtte eller interesse fra lokale fonde eller private, og det kan betyde ekstrameget arbejde for jer, der er medlem af foreningen. Måske er det altid de samme tre, der er nødt til at tage alle børnenes sure fodboldtrøjer med hjem i privaten og vaske, fordi der ingen Industri vaskemaskine er i klubben, eller måske er antallet af bolde til rådighed altid faldende, fordi der ikke er penge til at købe nye særligt ofte.

Løsningen kan måske være at oprette indsamlingsarrangementer. Byd lokalbefolkningen til foreningsfestarrangement, hvor børnene skal spille, mens forældrene byder på det hold, de tror vinder, køber pølser og øl i baren og har en dejlig dag. Pengene kan gå til den industrivaskemaskine, I mangler, og arrangementet er god reklame for foreningen!

Arbejd sammen med specialbutikkerne

Specialbutikker er lige så vigtige for byens liv som foreningslivet er det. Derfor vil et samarbejde mellem de to være eminent. Lad evt. præmier til turneringer være gavekort til nogle af de lokale specialbutikker. I kan også have skrabelod som kan købes i specialbutikkerne, hvor de deltagende kan vinde et kursus i dribling eller en hel dag alene i svømmehallen med familien.

Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du hjælper foreningslivet med at blomstre!