Sådan planlægger du en anderledes konfirmation

bz11

Konfirmationer er en af de mest traditionelle begivenheder i den danske kultur. Det er de af flere årsager. For det første er det en årligt tilbagevendende begivenhed, som altid falder på nogenlunde samme tidspunkt. For det andet er det en tradition, der er knyttet til kirken.

Kirken er en af de største søjler i den danske kultur. Selvom mange danskere ikke ser sig selv som specielt kristne, så er den kristne historie og de kristne værdier en del af Danmarks historie. For det tredje, så er selve afholdelsen af konfirmationen tit bygget på nogle meget faste handlinger.

Konfirmationer kan være kedelige

Således fungerer langt de fleste konfirmationer på samme måde; der afholdes en kirkelig handling. Herefter tager familie og venner til fest hjemme hos konfirmanden eller i et nærliggende forsamlingshus. Her er der mad, taler og noget underholdning.

En anden ting, der fylder rigtig meget, er gaverne til konfirmanden. Disse spiller en stor rolle under de fleste konfirmationer, og ofte modtager den heldige konfirmand massevis af både penge og andre lækre ting. Desværre er hverken kirke, fest eller gaver særlige sjove, når man har været til mere end én konfirmation. Har man set én, har man nemlig set de fleste.

Lad ikke din konfirmation blive en i mængden

Det er enormt ærgerligt, hvis din eller dit barns konfirmation bliver en af dem, som lynhurtigt går hen i glemmebogen. For selvom selve konfirmationen er en meget traditionsrig begivenhed, så behøver det ikke at være en, der er som alle de andre.

Der er mange ting, du kan gøre, for at gøre dagens forløb anderledes, sjovere og uforglemmeligt. Er du i tvivl om, hvor du skal starte, så kan du tjekke sider som konfirmationsnyt.dk ud. Her kan du finde en masse godte tips og råd til, hvordan du planlægger alle aspekter af en konfirmationsdag.

Hold en anderledes fest

Et oplagt sted at starte, når du gerne vil holde en anderledes konfirmation, er med den fest, der følger i hælene på kirketjenesten. Det er nemlig ofte her, at det hele godt kan blive en smule forudsigeligt og kedeligt.

Så hvorfor ikke kaste terningerne op i luften og vende hele konceptet på hovedet? For eksempel kan du vælge kun at invitere en lille kerne af den nærmeste familie og venner og tage dem med på udflugt. Her kunne en forlystelsespark eller en tur til et aktivitetscenter være en sjov idé.

Gør noget andet med gaverne

Gaverne er noget, som de fleste konfirmander vil være rigtig kede af at skulle droppe. Og det er man bestemt heller ikke nødt til, men hvorfor ikke gøre noget andet end det traditionelle med gavegivningen? For eksempel kunne man bede gæsterne putte penge i en pulje i stedet for at give gaver.

Denne pulje kunne så for eksempel gå til en større gave, blandt andet en stor udenlandsrejse, en dyr computer eller noget lignende. Således kunne konfirmanden få noget, som han eller hun virkelig kommer til at kunne bruge mange år fremover.

 


Indholdet er udtryk for skribentens holdning og er ikke redaktionelt indhold.