Hjælpemidler til seniorborgeren – hvad er udvalget?

bz11

Vi er efterhånden blevet ret gode til at tage os af de ældre borgere, som vi ser ude i vores samfund. Dette kan man blandt sige er sket, da vi har fundet de helt rigtige værktøjer at give de ældre.

Og hjælpemidlerne, som vi ser i dag, er til for at gøre de ældre mere selvstændige end nogensinde før. Det handler altså om at leve et liv, hvor man selv kan tage kontrollen. På denne side finder du blandt andet mange produkter.

Badebænken – til det selvstændige bad

Det er vigtigt at forholde sig ren og frisk, og det er jo det, vi bruger badet til. Desværre kan alderen og forskellige sygdomme begynde at presse på, og det gør badet sværere.

Derfor er et af de populære midler badebænken. Badebænken er egentligt bare en lille, stol taburet eller decideret bænk, som du stiller inde i en brusekabine. Så kan man som ældre borger sætte sig ned på denne lille bænk, hvis benene skulle blive trætte under badet.

Udover dette er der også håndtag på mange modeller. Så bliver det rigtigt let at rejse sig op. Badebænken er et godt eksempel på et hjælpemiddel, som giver mere selvstændighed til borgeren, som bruger det!

Rollatoren – til de friske ture

Få ting er så sunde som at gå en tur og få noget frisk luft. Det kan simpelthen give noget livsenergi tilbage og kan være utroligt bekræftende, hvis man er en ældre borger.

Men det er ikke altid lige let at komme ud og gå den tur. Netop her er rollatoren blevet så utrolig populær. Dette hjælpemiddel er essentielt bare et stativ, som er blevet udstyret med fire hjul. Så kan du støtte dig op ad dette, mens du går rundt, uden at det skal til at løftes hele vejen.

Dog er dette ikke det hele. Mange modeller, som kan findes på Hok.dk, kommer med tasker eller kurve udstyret. Det betyder, at du kan opbevare forskellige ting deri såsom pung eller telefon. Derudover kan det også virke rigtigt, hvis man er ude at handle – så kan man ligge sine dagligvarer ned i dette opbevaringsrum.

Stokken – til den klassiske senior

Stokken har været kendt i mange år – lige fra den store gren brugt som vandrestok til de sofistikerede, guldbelagte stokke brugt af adlen i mange år.

Og stokkens storhedsdage er langt fra ovre. Den er rigtig populær, fordi det bare bliver til en udvidelse af ens arm. Når man så går en tur, så kommer det ikke til at føles særligt uvant, og man kan bare gå som man normalt ville.

Det er også værd at notere sig, at stokken ikke er et sjældent eller fremmed syn. Ældre, der vælger at bruge stokke, kan ofte rapportere, at det ikke er noget, som bidrager med ekstra blikke eller for meget opmærksomhed. Netop dette er en fordel – hverdagen bliver nemmere, men man får ikke uønsket opmærksomhed!

 


Indholdet er udtryk for skribentens holdning og er ikke redaktionelt indhold.