Bedste metode til at få babyen til at sove

bz11

Som nybagte forældre opdager man hurtigt, at man står i ukendte og til tider lettere utrygge situationer, når det kommer til at tage bedst mulig vare på ens lille baby. Dét som mange nybagte forældre dog oftest søger hjælp til, er at finde den bedste metode til at få babyen til at sove, da dette er utrolig vigtigt for dets udvikling. Babyer og børn generelt udvikler deres krop, vitale organer og hjerne mens de sover, derfor bør små børn sove mere end de er vågne i de første par måneder.

Der findes mange måder at søge hjælp til at få sin baby til at sove, dog må man oftest ty til at bruge andres råd og vejledning, da ikke to børn er fuldstændig ens i deres vaner, personlighed og temperament. Mange forældre bruger derfor forums om børn til at finde disse råd, fra andre der har stået i samme situation. Dog kan man også finde hjælp i de mange selvhjælpsbøger, der omhandler babyer og børn i alle aldre. En af de bedste metoder til at få babyen til at sove er naturligvis at udnytte tryghedsfaktorer som hjertelyd, kropsvarme og sang.

Sådan får du babyen til at falde i en dyb søvn

Dét, der oftest virker for langt de fleste forældre er musik og sang, ofte kombineret med kropsvarme og tryghed. Nogle forældre køber bamser, der spiller vuggeviser og går rundt med babyen i armene, mens bamsen ligger på skulderen og luller den lille i søvn. Dog kan man også sagtens få sin baby til at falde i en dyb søvn ved at bruge uroer, således at man ikke er nedlagt på sofaen de næste mange timer med en sovende baby i armene. Der findes et hav af forskellige uroer på markedet, nogle er gode i bilen, andre til vuggen, derfor skal man se sig godt for og vælge med omhu. Mange vælger f.eks. at hænge en uro over puslebordet som kan afspille musik, da dette vil holde barnet beskæftiget mens man som forældre gør dét man nu skal.

Andre gode metoder til at få babyen til at sove, eller slappe af

Langt de fleste babyer føler en vis utryghed og uro når de kommer til verden. Dette skyldes at de ikke længere er omgivet af varme, der tæt omslutter deres kroppe, som de har været vant til inde i morens mave. Det kan derfor virke beroligende, og i mange tilfælde få babyen til at sove, hvis man pakker dem godt og lidt stramt ind i babydynen, da de her vil genfinde forbindelsen til den tryghed de kender. Dog skal man her være opmærksom på at dynen skal løsnes lidt når først babyen sover, da de ellers kan få det for varmt og vågne af dette. Der findes også forskellige metoder at holde sit barn på, således at man får samme tryghedsfølelse af at være ”constricted”, som begrebet hedder. Er ergonomisk stilling, der minder om fosterstillingen får mange babyer til at sove.


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt indhold.