Genopfind dit parforhold

bz11

Sex fylder utroligt meget i vores hverdag, både bevidst og underbevidst. Vi bliver præsenteret for sex overalt, både direkte og indirekte og såvel privat som offentligt. Sex er noget, der sælger, og med det faktum in mente, føler mange også, at man skal have succes med sit sexliv. Som single, skal man have en spændende og gerne en smule udfarende seksualdrift, det giver et indtryk af selvstændighed og handlekraft. Som kærester i et parforhold skal man gerne have et aktivt sexliv, prøve grænser af og hele tiden forny sig for at føle, at man har succes med sit forhold.

Mange par har en forventning om, at de skal vedblive at have den samme lyst til hinanden, som da de startede med at være kærester. Dette kan lægge et enormt forventningspres på forholdet, specielt hvis lysten daler i takt med de år, man har tilbragt sammen. Det er dog en helt naturlig ting, at ens længsel efter ens partner sexmæssigt daler henover tid – det er hormonernes skyld. Hvis man har lyst til at fyre lidt op under lagengymnastikken, kan man altid få en hjælpende hånd udefra.

Kom ind i kampen!

Sex er ligesom alt andet her i livet; hvis man er kørt fast, og det hele bærer præg af lidt for meget rutine, så må man søge inspiration. Man stopper jo heller ikke med at spise, blot fordi man er blevet træt af en bestemt slags mad. Så finder man inspiration på nettet eller i en kogebog. Hvis man er kørt fast i jobbet, så søger man nye udfordringer på arbejdsmarkedet. Lige sådan kan man få inspiration på nettet til nye indgangsvinkler til sexlivet – og det bør man! Sex er en vital del af parforholdet, og hvis det ikke fungerer, så kan forholdet hurtigt gå itu.

Sex er blot nødvendigt for at tilfredsstille kønsdriften, det er også en vigtig del af at opretholde intimiteten i forholdet. Hvis man er kørt fast, og intimiteten mellem parterne i et forhold daler, så vil fortroligheden hurtigt følge efter, og så kan det hele se lidt sort ud.

Pep sexlivet op for jeres egen skyld

Det er altid en god start at tale om det, hvis man synes, der er problemer på sengekanten. At tale sammen bringer mennesker tættere sammen. Desuden kan man ved samtale få afklaret, om parterne i forholdet går med nogle gemte ønsker eller fantasier, som de har måske har været bange for at sætte ord på. Fantasier kan være mangeartede og at udleve dem kan være et virkelig sjovt tvist til den måske lidt rutineprægede akt, som indfinder sig efter nogle år.

Det skal være sjovt at være i et parforhold, specielt hvis man ønsker sig et forhold, der varer livet ud. Sex er en aldeles vigtig komponent i et velfungerende parforhold, men man må ikke føle sig som en fiasko, hvis man oplever perioder med et mindre aktivt sexliv. Man skal hellere tage det som en mulighed for at udforske nye og spændende sider af sig selv og sit parforhold.

 


Indholdet er udtryk for skribentens holdning og er ikke redaktionelt indhold.