Tag en skjorte på som kvinde

bz11

Den klassiske skjorte med knapper og krave er, traditionelt set, altid blevet forbundet med manden. Den har været en del af den mandlige garderobe i utroligt mange år, og der er da heller ingen tvivl om, at den passer godt til den maskuline form.
Omkring skjorten er der sprunget op mod flere andre stykke tøj. Et gør sig blandt andet gældende for blazerjakken, slipset og butterflyen. Alt sammen artikler, der kun passer med en skjorte, men som også kan gøre den betragteligt mere formel.
På grund af skjortens formalitet samt den alsidighed hvormed den kan blive båret er skjorten kraftigt forbundet med forretningsverdenen. Din bankmand går uden tvivl klædt i skorte og slips, og det samme er tilfældet på rigtig mange af landets kontorer. Samtidig findes der skovmandsskjorter, som passer allerbedst, når du er på jagt eller til en grillfest.

Skjorten for kvinder

Alt dette er kvinderne imidlertid gået glip af, hvilket især blev klart, da de kom på arbejdsmarkedet. Hvad er det lige man tager på, når man skal på arbejde? I mange år var svaret enten en nederdel eller kjole, da det vat det mest feminint formelle.
I dag er grænserne dog noget mere slørede, hvilket betyder, at det er noget sværere for kvinder at finde det rigtige tøj til kontoret. Du kan eventuelt klikke forbi trenden.dk og få inspiration til dit næsten formelle outfit til kontoret.
I den sammenhæng kunne skjorten dog sagtens være svaret, hvilket der også er flere og flere, der tager til sig. I langt de fleste kvindetøjsbutikker, kan man nu finde skjorter, der både i form og udtryk passer bedre til kvinder.

Specialdesignede og feminine skjorter

Der findes for eksempel skjortebluser. Disse er ofte lavet i et tyndt stof og kræver derfor en T-shirt eller lignende indenunder. De tager imidlertid stor inspiration fra de klassiske skjorter og er kendetegnet ved at have mindst delvist luk af knapper og oftest også manchetærmer, der enten kan smøges op eller knappes sammen rundt om håndleddet.
Desuden er skjorteblusen også i højere grad tilpasset den typiske kvindelige garderobe i både form og udtryk. De vil for eksempel ofte være en smule mere løsthængende og er ofte også prydet af et smukt og farverigt mønster. Sådan en skjortebluse kan derfor sagtens bære et outfit i sig selv, og bør bare sættes sammen med et par denimbukser eller lignende.
Der findes dog også skjorter for kvinder, der minder noget mere om den traditionelle skjorte. Ofte vil det eneste feminine træk ved disse skjorter være, at de er tilpasset den kvindelige form. Mange af dem er desuden en smule længere. Der er altså ikke lavet til at stoppe ned i bukserne.
I mange tilfælde er de også langt mere kreative med stof og mønstre, når det kommer til skjorter for kvinder. Du kan sagtens finde ensfarvede skjorter i bomuld og polyester, men du kan også finde denimskjorter eller skjorter med blomstertryk eller andre farverige mønstre.


Indholdet er udtryk for skribentens holdning og er ikke redaktionelt indhold.