En alternativ sommerferie – Med fokus på motion og fællesskab

bz11

For mange handler sommerferien om alkohol ved poolen og lange dage ved stranden. Uden at bruge tid på hverken motion og krævende aktiviteter, bliver ferien derved ofte dvask og til tider ensformig. Sådan behøves din næste ferie dog ikke at blive. Med fokus på en sund og social tilværelse, er der nemlig utallige alternative ferieaktiviteter, som alle giver plads og arrangement til en mere aktiv udførsel. Herved bliver sommeren ikke bare afslappende, men derimod forfriskende på en anderledes måde. I følgende artikel vil du, men udgangspunkt i en vandreferie, blive præsenteret for en atypisk ferieudførsel, som med garanti vil have en helt speciel plads i din erindring og give stof til eftertanke på, hvordan du aktivt kan bruge din fritid.

I mange år har feriedestinationen været præget af en righoldig sol og lækre sandstande, hvor børnene kan hygge sig uden for meget opsyn, og hvor de dertilhørende forældre har mulighed for at slappe helt af. Dette behøves da ikke være grundlaget for en skøn ferie, idet sådanne ofte også indebærer vidtgående fællesaktiviteter, som bør være lidt ud over det sædvanelige. Hos SEUF har man forsøgt, at gøre den gængse dansker opmærksom på, hvordan en sund og aktiv familieferie kan gøre ekstra ekstravagant. Ideen bygger på lange gåture, og generelt er den fuld af mulighed for både eventyr og fællesskab. Ved at vandre gennem ukendt territorium, har man mulighed for at blive bekendt med udlandsdestinationer på en alternativ måde, og komme ud over de farverige og luksuriøse charterområder, hvor den kulturelle værdi ofte er begrænset til kun at indeholde luksuselementer. SEUF´s arrangement bygger på at blive velforberedt på en aktiv familieferie, og har i mange år leveret kvalitetsudstyr til de familier og ferierejsende, som har en mindre luksuriøs tilgang til ferieafholdelse.

Gør ferien bedre med det bedste udstyr på markedet

Med en vandrerejse i udlandet er det vigtigt, at man er velforberedt. Ingen ønsker at stå midt i ødemarken med dårligt udstyr, som ikke har været designet til at holde til de aktuelle forhold. Derfor gør du dig selv en kæmpe tjeneste, hvis du forbereder dig grundigt før du påbegynder dit aktive eventyr. For en ferie, hvor udgangspunktet er lange vandreture i ukendte omgivelser er behageligt kvalitetsfodtøj altafgørende. Mens dette ofte kan være undervurderet, når man sidder og planlægger ferien hjemme i stuen, er det træls, hvis man ikke har medbragt det rigtige fodtøj på denne ellers ekstravagante rejse. Derfor kan det være fornuftigt, hvis man anskaffer sig et par gode vandrestøvler. Med disse er der ingen tvivl om, at man har tages de fornødne forholdsregler i betragtning før rejsen, og man vil med garanti ikke få ubekvem og irritation med fødderne i løbet af vandreturen. Lige meget hvor mange kilometer man tilbagelægger hver dag.

Lad være med at gå på kompromis, og vælg fornuftigt fra starten af. På den måde bliver ferien bedre, og mens du kan fjerne fokus fra irriterende fodtøj, kan du rettet netop dette fokus mod de vigtige ting – såsom samvær med dine nærmeste og opbyggelse af livslange minder.

 


Artiklen er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt indhold.