Find ro i hverdagen

bz11

Der kan være mange grunde til, at du bliver stresset eller overvældet i løbet af dagen, og du er langt fra alene om det. Faktisk er det sådan, at organisationen WHO spår, at netop stress og depression bliver de største trusler mod sundheden i løbet af de næste få år. Vores arbejde har ændret sig, og der er større forventninger til, at vi kan koncentrere og fordybe os i vores arbejde, samtidig med at smartphones og tablets gør det muligt for os at være tilgængelige på alle tider af døgnet. 

Det stresser os og betyder, at det kan være svært at finde ro i hverdagen, og samtidig går det også ud over vores nattesøvn i en sådan grad, at det går ud over hverdagen og vores generelle velbefindende, sundhed og helbred. Ved at finde små, rolige pauser i hverdagen og sørge for en god nattesøvn, kan du gøre dig selv en stor tjeneste og måske komme både stress og depression i forkøbet. 

bideskinne

Få styr på nattesøvnen

Det er vigtigt med en god og uafbrudt nattesøvn, så din hjerne og din krop kan slappe af og blive klar til endnu en dag med de udfordringer, der hører med. Rigtig mange danskere oplever dog, at deres nattesøvn bliver forstyrret af stress, hvilket kan resultere i hovedpine og smerte i kæberne grundet brukisme – det vi i daglig tale kalder at skære tænder. 

Er du også en af dem, der sover dårligt og opleve spændinger i hoved, nakke og kæber, fordi du skærer tænder, så er en bideskinne måske løsningen. Bestil den på nettet, få den leveret til døren og oplev, hvordan det kan gøre din nattesøvn bedre. 

Slap af og fald hurtigere i søvn

For mange kan det også være et problem at falde i søvn. Ofte hænger det sammen med, at det kan være svært at slukke for tankestrømmen og gøre hjernen klar til at sove. Vi er blevet slemme til at tage telefonen med i soveværelset og lade den være det sidste, vi kigger på inden sovetid.

Det blå lys fra skærmen blokerer for produktionen af melatonin, det søvnhormon, der gør os trætte og afslappede, og derfor får vi sværere ved at finde ro. Ved at vælge at lægge telefonen uden for soveværelset og i stedet lade dig lulle i søvn af afslapningsmusik, meditationer eller yogamusik kan du skabe et bedre grundlag for hurtigere at falde i søvn.

kvinde meditation vand

Frisk luft til hjernen

Du kan også give dig selv bedre forudsætninger for en god nattesøvn og færre problemer med at falde i søvn ved at gå en tur eller på anden måde komme ud og få noget frisk luft og lidt motion i løbet af dagen. Med stillesiddende arbejde og den eneste tur udenfor ofte værende den til og fra bilen, så kan en længere tur være en kæmpe hjælp for dig, hvis søvnen lader vente på sig. 

Invester eventuelt i en fiskestang eller et luftgevær, hvis du gerne vil have lidt mere aktion og mål med at tilbringe tid i det fri.