Hav styr på dine nøgler – det kan blive dyrt

bz11

Hvis ikke du har styr på dine nøgle, kan du være en af de uheldige, der skal bruge en låsesmed. Hvordan undgår du det fremover? Og hvad nu hvis uheldet er ude? 

De spørgsmål får du besvaret her i artiklen, så er det op til dig selv om at holde styr på nøglerne fremover, så der ikke sker uheld.

Det kan være drønirriterende og endda en farlig situation, hvis låsen pludselig ikke virker længere. Nogle ting skal helt forblive låst inde, indtil ejeren selv åbner døren.

Maskiningeniør

En låsesmed kan være nødvendig

Rigtig mange af os har prøvet det før. Vi skal lige ud at hente noget, hænge tøj til tørre, over til naboen, ned at handle osv. Når vi så kommer tilbage, er det for sent.

Måske er det allerede, da døren smækker bag dig, at det går op for dig, at du er låst ude. Nøglerne ligger inde på køkkenbordet, der er ingen hjemme udover hunden – hvad gør man så?

Der er jo den mulighed at vente til, der kommer en hjem, som kan lukke dig ind. Men hvad så, hvis man bor alene, den anden er på ferie eller noget helt tredje.

Så er det straks en anden situation og ikke bare sådan lige til at komme ud af. 

Måske er hunden, katten eller barnet stadig i huset, men kan af gode grunde ikke komme dig til undsætning. Når alt håb synes ude, kommer låsesmeden ind i billedet. 

Det er ikke en billig omgang, men den er absolut nødvendig, og i nogle tilfælde virker pengene helt ligegyldige. Det betyder nu alligevel ikke, at du ikke skal forsøge at bremse udviklingen. 

For vil vi ikke alle sammen undgå at låse os ude igen. Om det så bliver bilen, våbenskabet, pengeskabet eller noget andet næste gang.

Opsparing

System og struktur holder låsesmeden væk

Klart den letteste måde at slippe for en låsesmed er ved at få lavet en ekstra nøgle – som ikke er i huset! Giv den til din nabo, læg den i skuret. Bor du i lejlighed, kan den måske ligge i kælderen eller gården, hvis der er adgang dertil uden nøgle.

Forbered dig på, at uheldet kan ske, på den måde er du forberedt. Det kunne sagtens ske for dig. 

Langt de fleste tilfælde med bilen sker, når bilen låses af sig selv. Hvis du har problemer med at huske nøglen, så få det afinstalleret – det er rimelig simpelt og bare med at få gjort.

I farlige situationer

I de tilfælde hvor pengeskabet og våbenskabet ikke kan åbnes. Du har måske smidt nøglen væk kender ikke længere koden, eller måske er den bare gået i baglås. Oplukning af pengeskabet er da ude af dine hænder.

Hvis skabet ikke er gået i baglås, men det er dig selv, du kan takke for, at det ikke kan åbnes op. 

Så kan du undgå det på præcis samme måde. Lav en ekstra nøgle, som du gemmer i huset. Og hvad angår koden, så skriv den ned, så du ikke glemmer den. 

Med en lille smule omtanke kan vi alle spare de penge, der ville være gået til en låsesmed.