Retro lamper er meget moderne igen

bz11

Der har i de seneste år været en gennemgående bølge af retro møbler i dansk indretning. Det er simpelthen blevet moderne at være retro, og det afspejler sig i høj grad i efterspørgslen af møbler og andre ting til hjemmet. Det kan være alt fra sofaer, til borde, til nips og til lamper. Det er utrolig populært at skabe kontrast i sin indretning med et sæt retro lamper, for selve valget af belysning gør utrolig meget for stemningen og for atmosfæren i et hjem. På retrolamper.dk kan man for eksempel se og lade sig inspirere af et rigtig stort udvælg af både flotte og skægge retro lamper, som kan være med til at pifte ens indretning en smule op, eller som kan være prikken over i’et i ens allerede ganske retro-inspirerede indretning. Det gælder bare om at komme i gang med at lede – der er retro sager over det hele, og der er nok at vælge imellem.

Der er tit penge at spare på retro lamper

Èn af grundende til at retro design og retro lamper er blevet så populære er, at der også er en stor og gennemgående bølge af genbrug og den såkaldte upcycling i forhold til danskernes indretning. Det er utrolig populært at bruge tid på at lede efter de helt rigtige sager, man kan give et nyt liv og et friskt og nyt udtryk – fremfor blot at suse ud i en butik og købe det første, det bedste masseproducerede produkt. Retro og genbrug er lig med mere unikke produkter, som det er blevet utrolig populært at samle på. Retro lamper vil altså også kunne være en billigere løsning, hvis man for eksempel anskaffer sig dem fra en genbrugsforretning eller et second-hand marked i nærheden. På denne måde kan man slå to fluer med ét smæk, når man både skaffer sig moderne men retro lamper, der ikke koster alverden i forhold til helt nye lamper.

Retro lamper skaber en god stemning i hjemmet

Når man skal indrette sit hjem på ny – enten hvis man er flyttet eller blot har trængt til at skifte sin stil ud med noget nyt – er det ganske ofte lamperne, man beslutter sig for den helt rigtige model af til sidst. Lamper har nemlig en særlig funktion i forhold til at skulle samle hele rummets indretning. Her vil et sæt flotte retro lamper give et virkeligt flot twist til en ellers meget moderne og nymodens indretning, eller de vil være den perfekte afrunding på en indretning og et designtema, der er gennemgående retro i hele sit udtryk. Der er altså rigtig mange gode grunde til at overveje, om man skal anskaffe sig flotte retro lamper, hvis man alligevel er ved at overveje, om man skal have nye lamper ind i sit hjem. Det kan under alle omstændigheder være en flot tilføjelse, som heller ikke behøver at koste det helt store, hvis man slår genbrug og retro sammen og finder dem i den lokale eller nærliggende genbrugsforretning.


Artiklen er ikke udtryk for redaktionens holdning men er udtryk for skribentens holdning.