Er livet blevet for let at leve

bz11

Hvis man overvejer hvilke udfordringer et almindeligt menneske oplever igennem end dag, kan man måske undre sig over, at danskerne er et af de folkefærd, der brokker sig allermest over ingenting. Vi brokker os over vejret omtrent hverdag, og dette er hverken ekstremt eller noget, som vi kan gøre noget ved. Det er måske netop derfor vi brokker os over vejret, i det vi ikke har noget reelt at brokke os over, så vi brokker os over noget, der aldrig vil blive ændret. Skyldes dette at vores liv simpelthen er blevet så let at leve, at vi mangler substans og mening. Vi vokser op som curling børn, som så udvikler sig til curlingvoksne. Der både fejer for vores egne børn, mens vores forældre fejer for os. Hvis man står og mangler moneter, kan vi låne penge ved hjælp af minilån eller kliklån. Er alvoren fuldstændig gået af livet eller er alvoren blot blevet en anden? I takt med at det er blevet en selvfølge, at man får tilfredsstillet sin basale behov, og dermed rykker vi op i et højere lag i behovspyramiden. Det er måske også netop dette, der giver os personligheds problemer, der påvirker selvtillid såvel som selvværd.

Vil du have flere råd så tag et kig på denne side hvor du får finansiel rådgivning.

Et nyt behov der skal tilfredsstilles

Og dette er netop grunden til det begreb, der går under navnet eksistentialisme. Når det egentlige mål i livet, nemlig at overleve, pludselig er klare af sig selv, mangler man ny udfordring, blot for at få en form mening og forståelse af livet. Det er på samme tid også dette, der har skabt al snakken om at være perfekt og begreber såsom tolvtals piger. Før i tiden troede man, at det perfekte liv, var når man gik mæt i seng, og havde et tag over hovedet. Men dette er ikke i nærheden af at være tilstrækkeligt længere. Mere skal have mere. Men denne nye udfordring adskiller sig i virkeligheden ikke rigtig fra de udfordringer, man plejede at skulle overkomme. Lige meget hvad er målet i hvert fald det samme som det altid har været, nemlig at få et dejligt og lykkeligt liv, hvad der skal til for dette, er i nok det eneste, der faktisk har ændret sig siden. Om hvor vidt dette er et problem eller ej, kommer meget an på indgangsvinklen, men denne form for problemer, er jo i reelt set aldrig til at undgå.

Hvad gør vi så nu?

Hvad bliver det næste, hvis man nu når at opfylde det krav, der bliver stillet til det perfekte liv. Så kommer der højst sandsynligt et nyt krav, som vi finder umuligt at opfylde indtil netop dette sker. Og dette er den evige udvikling, som mennesket vil gå igennem igen og igen. Det kan oven i købet være, at behov pyramiden skal bygge sig større i takt med, at når nogle behov bliver en selvfølge, vil der opstå andre det tilfredsstilles. Lige meget hvad er der ikke så meget andet at gøre, end at lade livet gå sin gang.

 


Artikler er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *