Klæd barnet på til vinterleg

bz11

Vinteren er for alvor over os og de små kinder bliver dejligt røde, når børnene bevæger sig ud i det fri for at nyde den danske natur. Ude-leg kan dog hurtigt blive en kold fornøjelse uden det rigtige tøj og der er næppe noget mere irriterende en snottede snuder og sløjhed.

Det er derfor vigtigt at klæde børnene rigtigt på, når de skal ud med daginstitutionen eller udenfor i fritiden, så man undgår sløje unger.

Men hvad består et varmt sæt udetøj til børn så af?

Det kan være en god ide at klæde børnene på fra inderst til yderst i varmt og beskyttende tøj, så kulden ikke trænger ind. Derfor er netop skiundertøj en rigtig god ide at have allerinderst. Forsøg så vidt muligt at finde et varmt og blødt sæt undertøj i uld. Ikke nok med, at det populære skiundertøj er varmt, så er det oftest også svedtransporterende og hurtigttørrende, så skulle sne eller slud alligevel forvilde sig ind under overtøjet, så gør det ikke barnet vådt og øger risikoen for sygdom. Størstedelen af de populære mærker af skiundertøj har flade syninger og ingen gnavende sømmer, hvilket øger komforten og gør legen yderst komfortabel. Derudover er et par gode, tykke sokker også vigtige. Vi har siden vi selv var børn fået at vide, at hvis vi frøs på fødderne, så ville vi sandsynligvis komme til at fryse over hele kroppen – Og teorien holder stadig stik! Det er derfor en god idé at overveje et par strikkede strømper eller termosokker.

Smart overtøj til børn

Når det inderste tøj er på plads, er det på tide at tage et kig på det yderste. Overtøjet er mindst ligeså vigtigt som skiundertøj og varme strømper, her kan du se et stort udvalg af nogle af de populære løsninger. Ikke nok med det, så skal overtøj også stå i mod vind og vejr. Derfor kræver udetøj til børn oftest, at være slidstærkt så det kan modstå træklatring, sneboldkampe og anden tumlen i de kolde vintermåneder hvor der er rig mulighed for at boltre sig.

Der er to valg, når det kommer til overtøj til udebrug hos børn. Den ene er den klassiske flyverdragt, som er en heldragt der beskytter barnet mod kulde fra top til tå.

Den anden løsning for overtøj til børn er skibukser eller en anden form for slidstærke bukser til udebrug, kombineret med en jakke. Jakker kommer i mange forskellige modeller. Nogle er korte, mens andre er lange. Vær opmærksom på, at korte jakker er smartest med en elastik om livet, så sne og slud ikke kravler op under taljen. De fleste ude-jakker til børn er, ligesom jakker til voksne, foret så barnet holder på varmen.

En anden løsning, frem for en decideret vinterjakke, kan være en regnjakke. Læs blandt andet denne artikel som beskriver, hvordan regnjakker trods deres dårlige omdømme er næsten fri for farlige kemikalier. Du kan derfor trygt klæde dit barn på i en regnjakke, hvis det eksempelvist ikke er så koldt at barnet behøver en vinterjakke.

Derudover er det en god ide med et par gode, varme luffer eller handsker, som både kan tåle at lave snebolde og bygge snemænd. Ørevarmere, hue og pandehånd er ligeledes en god ide.

Så er der dømt fri leg!

 


Artikler er udtryk for skribentens holdning og indeholder ikke redaktionelt materiale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *